رفوگری یا ترمیم فرش بهترین روش برای بر طرف نمودن و ترمیم سوختگی، پارگی، کجی و پوسیدگی فرش به شمار می آید. بهتر است بدایند ترمیم فرش به نوعی مکمل قالی بافی می باشد. در واقع این هنر بعد از هنر قالی بافی ایجاد شده است و به دانش و تخصص نیاز دارد.

نگاهی بر مزیت های رفوکاری فرش
رفوگری فرش به دانش و تخصص نیاز داشته و کار هرکسی نیست. در واقع این رشته، از فرش بافی سخت تر می باشد، زیرا لازم است فرد رو و زیر فرش را با دقت خاصی بررسی نماید. با استفاده از ترمیم به راحتی می توان فرشی را که در حال نابود شدن است به بهترین شکل احیا کرد. در واقع با استفاده از این روش از یک طرف ارزش معنوی، هنری و تاریخی فرش های دستبافت حفظ شده و از طرف دیگر ارزش مادی آن ها بازگردانده می شود. همچنین با استفاده از این روش به بهترین شکل می توان قدمی در حفظ تاریخ هنر کشورمان ایران برداشت، زیرا فرش های دستبافت هنر دست بوده و یکی از آثار هنری محسوب می شوند. از دیگر مزیت های رفوگری فرش می توان به صرفه جویی در هزینه ها اشاره کرد، زیرا عوض کردن فرش های آسیب دیده با فرش های نو و جدید از نظر اقتصادی به صرفه نمی باشد.
آشنایی با نحوه رفوگری و ترمیم فرش
بهتر است بدانید ترمیم فرش دارای یک سری مراحل خاص است. در مرحله اول لازم است فرش مورد نظر با دقت خاصی شست و شو داده شود. در مرحله بعد با استفاده از درفش و سوزن گرههای آسیب دیده باقی مانده از فرش جدا خواهند شد. در مرحله آخر برای اینکه فرش به حالت قبلی خود باز گردد تارکشی و گره زنی بر روی فرش صورت می گیرد. همچنین به منظور جلوگیری از چروک و رفع پیچ خوردگی از پشت فرش را با استفاده از یک سری نوار، محکم می کنند.
صفحه رفوکاری نایب در اینستاگرام را دنبال کنید: