رفوی قالی یک نوع هنر و مهارت بوده که در طول زمان و در پی نیاز به تعمیر فرش به وجود آمده است. در واقع با استفاده از رفوگری به راحتی می توان سوراخ ها و پارگی ها را به گونه ای ترمیم نمود که به آسانی معلوم نشوند.
آشنایی با ابزار لازم برای رفوی قالی
بهتر است بدانید امروزه رفوگران از یکسری تجهیزات و ابزار آلات خاص همچون دفتین یا شانه، قلاب، قلاب پشت، قلاب خواب، چاقو، کارد بی نوک، چاقو و چنگال، چاقوی بافت، سوزن، دار رفوگری، قاشین، کیله برس قالی، قیچی، قیچی صاف، قیچی پرداخت، دم باریک یا انبردست، سوزن شیرازه، تخته شیب دار، موم، انگشتانه، درفش و میخ کش برای رفوکاری قالی استفاده می کنند، از اینرو با برخی از این وسایل به صورت مختصر آشنا خواهیم شد.
سوزن: یکی از ابزار آلاتی که در رفوکاری قالی کاربرد بسیاری دارد سوزن می باشد. این نوع سوزن دارای خاصیت فلزی بوده و بسیار مقاوم تر از سوزن های معمولی است. این نوع سوزن در پودکشی، شیرازه زنی، تونه کشی و … کاربرد بسیار زیادی دارد.
چاقوی بافت: یکی از مرغوب ترین نوع چاقوها برای رفوی قالی چاقویی می باشد فاصله بین قسمت تیز چاقو با قلاب نوک آن درازتر باشد. از این نوع چاقو برای بافت القاج کلفت و نازک و گره های رفو استفاده می شود.
دفتین یا شانه: بهتر است بدانید شانه رفوگری دارای تیغه ها و دندانه های کمتری نسبت به شانه بافت است. کار دفتینکوبیدن و مرتب کردن گره های هر رج به لبه قالی می باشد.
قاشین: قاشین یک نوع ابزار فلزی بوده که در لبه دارای یکسری دندانه های درشت است. از این ابزار به منظور باز کردن در هم رفتگی پرزهای قسمت آسیب دیده فرش استفاده می شود.
کیله برس قالی: بهتر است بدانید کیله برس قالی یک نوع برس سیمی بوده که با استفاده از آن به راحتی می توان پرزهای روی قسمت های پرداخت شده را مرتب کرد. کیله برس قالی دارایسوزن های ریز و کوتاه به اندازه نیم سانتی متر می باشد.
صفحه رفوکاری نایب در اینستاگرام را دنبال کنید: