یکی از اصلی ترین و عمده ترین اقدامات مرتبط با رفوگری و تعمیر فرش که نقش بسیار مهمی در سلامت و زیبایی فرش ها دارد و از آن می توان برای رفع آسیب موجود در ریشه فرش استفاده کرد، ریشه بافی فرش می باشد. ریشه جدید لازم است با نهایت دقت و رعایت اصول کاری به فرش بافته شود، از این رو، این کار فرآیندی بسیار حساس و محتاطانه به شمار می آید.
آشنایی با روش های مختلف ریشه بافی
بهتر است بدانید ریشه بافی با توجه به نوع آسیب دیدگی فرش، دارای سه نوع مختلف مغزی، بطلمه و متصل است، لذا با هر کدام از این انواع مختلف به صورت مختصر آشنا خواهیم شد.
- ریشه بافی متصل: از این روش اغلب برای ترمیم ریشه های آسیب دیده فرش استفاده می شود. متخصصان برای انجام این کار ابتدا با استفاده از یک قیچی مخصوص ریشه های قدیمی را برش می دهند. سپس ریشه های جدید را با یک نخ مخصوص به نام نخ چله با رج شمار مناسب متصل می کنند. برای اتصال ریشه های جدید لازم است فرش را به وسیله میخ بر روی میز کار مخصوصی محکم کرد.
- ریشه بافی بطلمه: روش بطلمه بیشتر برای بازسازی ریشه فرش هایی که تار و پود آن ها بسیار محکم بوده و از نظر ریز بافتی رد شمار بالایی دارند استفاده می شود. استفاده از این روش مزیت های بسیاری را به دنبال دارد. به گونه ای که استفاده از آن از آسیب دیدن ریشه های فرش در موقع ورود نخ و سوزن به بهترین شکل جلوگیری می کند. همچنین روش بطلمه از باز شدن گرهها جلوگیری می نماید.
- ریشه بافی مغزی: بهتر است بدانید این روش امروزه به ندرت صورت می گیرد، زیرا در موقع انجام به دقت و حساسیت بالایی نیاز دارد. امروز بیشتر از دو روش بطلمه و متصل به منظور جلوگیری از هرگونه آسیب احتمالی به فرش استفاده می شود.
صفحه رفوکاری نایب در اینستاگرام را دنبال کنید: